Хямарсан ходоод гэдсийг хэрхэн яаж тайвшруулах вэ: 21 гэрийн эмчилгээ

0
327

Орчин үед ходоод гэдэс хя мрах нь элбэг тохиолддог болжээ. Түүний шинж тэмдгүүд нь хэвлийгээр өвдөх, ха вд ах, дотор муу хайрах, зүрхний ша рх юм. Энэ байдал нь хэт идэж уух эсвэл зарим хоол хүнс хэрэглэхэд тохиолддог боловч энэ нь зарим нэг эрүүл мэндийн асуудлаас үүдэлтэй байж болно. Гэрийн эмчилгээгээр ходоодны хя мралыг хэрхэн арилгах талаар бид танд зөвлөж байна.

#1. Ус уух – Усыг жижиг балгаар ууж байгаарай. Хэрэв та том балгаар уувал ходоодонд улам таагүй мэдрэмж төрж болзошгүй юм. Та өдөржингөө шингэн зүйл уувал ходоод гэдсээ тайвшруулж, цэвэршүүлж чадна.

#2. Хэвтэхээс зай лсхийх – Ходоодны хү чил улаан хоолойноос дээш гарах тул хэвтэх нь өв чний шинж тэмдгийг улам до рдуулж болзошгүй юм.

#3. Цагаан гаа – Цайндаа цагаан гаа нэмэх нь маш үр дүнтэй.

#4. Гаа – Мэ дрэлийн цо чролын улмаас үүссэн ходоодны хя мралыг гаатай цайгаар эдгээж өгдөг.

#5. Дулаан усанд орох – Дулаан байдал нь өв дөлтийн мэдрэмжийг арилгаж чаддаг.

#6. BRAT хоолны дэглэм – Энэ нь гадил, будаа, алим, шарсан талх гэсэн үг юм. Эдгээр хоолыг идээрэй, тэгвэл та ходоодны хя мралыг мартах болно.

#7. Та мхи татах, ар хи уухаас зай лсхийх – Хоолны өмнө эсвэл дараа амьсгалын замыг тогтмол нээх нь хүчилтөрөгчийн рефлюкс болон хоол боловсруулах чадваргүй болох шалтгаан болдог. Там хинаас гарах нь таныг энэ асуудлаас бүрэн аварч чадна. Сог туур уулах ундаа нь бухимдлыг төрүүлж, ходоод гэдсийг шингэхэд хэцүү шингэнээр дүүргэдэг аж.

#8. Хоол боловсруулахад хүнд хоол хүнснээс зай лсхийх – Өөх тос, боловсруулсан хоол хүнсийг уураг ихтэй хоол хүнсээр солиорой. Шинэхэн ногоо, жимс жимсгэнэ, үр тариа боломжийн хэмжээгээр таны хоол боловсруулах системд тусална.

#9. Лайм эсвэл нимбэгний шүүс, сода болон ус – Эдгээр гурван орцыг хольж ууснаар цөсний хү члийг саармагжуулж, ходоодны хү чиллэгийг бууруулах болно.

#10. Синнамон – Ходоод гэдэс хя мрах, гүй лгэх, бөө лжих үед үр дүнтэй.

#11. Хадаасан цэцэг – Энэ нь хоол боловсруулах системийг сайжуулахаас гадна мөө гөн црийн янз бүрийн өв чнөөс салахад тань туслах болно.

#12. Гоньд – Энэ нь хоол боловсруулах эрхтний бүх асуудал, хэвлийгээр өв дөх, гэдэс дүү рэх, зүрхний ша рх, хэт идэх, суу лгах (бөө лжих), өтгөн хаталтын эсрэг гайхалтай үйлчилгээтэй.

#13. Инжир – Энэ жимс нь тодорхой хэмжээний нимбэг, оксалик, глицерины хү чил агуулдаг. Энэ шинж чанараараа ходоодны хя мралыг эмчилдэг. Төмөр, зэс ихтэй тул эд эсийн нөхөн төлжилтийг сайжруулах чадвартай. Залуу насаа урт удаан байлгахыг хүсдэг хүмүүс шинэ инжир идэх хэрэгтэй.

#14. Зуун настын шүүс – Зуун настын шүүс нь хоол боловсруулах үйл ажиллагааг сайжруулж, ня н ус тгах, ви русын эсрэг, мөө гөнцрийн эсрэг үйлчилгээтэй, мөн хоол боловсруулах системийг хэвийн болгох увидастай.

#15. Yarrow (олон навчит) – Энэ нь бие махбод дахь хо рт бод исын түвшинг бууруулж, дархлааг нэмэгдүүлдэг. Ходоодны шүүсний түр эмгий чанарыг бууруулдаг.

#16. Базилик – Шинэхэн базилик нь гэдэс дүү рэх, хи йн ялгаралтыг нэмэгдүүлэх замаар нөхцөл байдлыг бууруулж чаддаг.

#17. Чихэр өвс – Энэ нь антигистамин нөлөөтэй тул ходоод, гэдэсний өв чинд үр дүнтэй байдаг.

#18. Гаа – Хоол боловсруулах системийг бүхэлд нь тайвшруулна.

#19. Цагаан будааны шүүс – Ходоод гэдэс хя мрах үед будааны шүүс нь маш үр дүнтэй байдаг. Өдөрт дор хаяж 2 литрийг ууна. Эмчилгээний хугацаанд будаа идэх нь бас ашигтай байдаг.

#20. Кокосын ус – Кокосын усыг бүрдүүлдэг лаурины хү чил нь ходоод гэдэсний замын хал два рын эсрэг тэ мцэхэд тусалдаг бөгөөд ходоодны үйл ажиллагааг хэвийн болгодог.

#21. Гадил – Энэхүү жимс нь ходоод, гэдэсний үйл ажиллагааг хурдан сэргээж өгдөг.

ХАРИУ ҮЛДЭЭХ

Сэтгэгдэл оруулна уу!
Энд нэрээ оруулна уу